Brandinstructies voor het optimaal genieten van jouw kaars

Veiligheid boven alles: brandinstructies voor het optimaal genieten van jouw kaars

Het knisperende geluid, de warme gloed en de heerlijke geur die verspreid. Ben jij ook zo dol op de gezellige sfeer die kaarsen in huis brengen? Het is hierbij wel belangrijk om te onthouden dat het branden van kaarsen ook risico's met zich meebrengt. Hustle & Spice deelt daarom een aantal brandinstructies, waardoor jij zorgeloos en veilig van jouw kaars kunt genieten. Lees ze goed door voordat je de kaars aansteekt.

1. Juiste lontlengte

Voordat je de kaars aansteekt, knip je de lont af tot 0,5 cm. Een te lange lont kan ervoor zorgen dat de kaars gaat flakkeren of walmen

2. Doof de kaars veilig

Doof de kaars als deze rookt, de vlam te hoog is of de vlam te dicht tegen de rand van het glas komt. Gebruik een kaarsenhouder om de kaars te doven. Dit voorkomt spattend kaarsvet.

3. Beperk de brandtijd

Laat een kaars nooit langer dan 4 uur achter elkaar branden. Oververhitting kan leiden tot het breken van glas.

4. Houd toezicht

Laat kaarsen nooit onbeheerd branden en brand nooit een kaars in de buurt van spullen die brandbaar zijn. Houd brandende kaarsen uit de buurt van meubels, gordijnen, ontvlambare decoratie etc. Zorg ervoor dat er altijd iemand in de buurt is als er een kaars brandt.

5. Verplaatsing van brandende kaarsen

Vermijd het verplaatsen van een brandende kaars. Dit minimaliseert het risico op ongelukken en letsels.

6. Afstand tussen meerdere kaarsen

Wanneer je meerdere kaarsen tegelijk brandt, plaats ze dan minimaal 10 cm uit elkaar om een veilige afstand te behouden.

7. Hittebestendige ondergrond

Plaats de kaars altijd op een hittebestendige ondergrond om schade aan oppervlakken te voorkomen.

8. Goed geventileerde ruimte

Ook al zijn de kaarsen van Hustle & Spice milieuvriendelijk, zorg ervoor dat je de kaars brandt in een goed geventileerde ruimte om een gezonde luchtkwaliteit te behouden.

9. Buiten het bereik van kinderen en huisdieren

Houd brandende kaarsen buiten het bereik van kinderen en huisdieren om ongelukken te voorkomen.

10. Op tijd uitblazen

Blaas de kaars uit wanneer deze nog maar 1 cm van de bodem verwijderd is. De warmteontwikkeling kan ervoor zorgen dat het glas breekt.

Met deze instructies ben je nu goed voorbereid om veilig van je kaars te genieten. Veiligheid staat voorop, en raden je dan ook aan om deze richtlijnen strikt op te volgen. Mocht je nog vragen hebben over het branden van kaarsen, mail dan gerust naar hustleandspice20@gmail.com.

*Disclaimer: Wees ervan bewust dat het niet volgen van deze instructies kan leiden tot onnauwkeurige brandtijd, warmteschade, letsel en brandgevaar.